Träningstips för nybörjare

träningstips för nybörjare

Den stora Guiden med träningstips för nybörjare. Här går vi igenom att börja träna på gym regelbundet, enklare övningar, hur ofta ni skall träna och vad ni skall tänka på för att lyckas uprätthålla träningen och når er fulla potential.

Hur ofta skall man träna

Alla människor är olika, och har olika grundfysisk och tränat olika mycket tidigare. Är ni nybörjare och aldrig har tränat på gym innan så rekomennderar vi att ni tränar 2-3 gånger i veckan. En bra regel för regelbundet träning när ni kommit igång är att träna varannan dag så det blir 3-4 dagar i veckan. Det viktigaste är inte att träna så ofta som möjligt och långa pass, utan att passen blir av och att man varierar muskelgrupperna med styrkeövningar så man hinner återhämta sig. Om man följer några enkla råd och rön i denna guiden kommer träningen både bli roligare och ni kommer uppnå er fulla potensial i de olika muskelgrupperna genom att träna smart.

Summerings:
– Börja med 2-3 dagar per vecka
– Öka till 3-4 dagar per vecka
– 45 minuter intensivt eller mer

Gymövningar för nybörjare

Som vi tidigare nämnt är det viktigt att variera träningen och muskelgrupperna för att lyckas. Som nybörjare bör man fokusera på dom stora muskelgrupperna i första hand såsom ben, rygg, och bröst.