Så kan du få in träning på semestern! 

Träning på semestern

Träning på semestern – Är du en av de som helt tappar motivation och träningslust under sommaren är du inte ensam. När det är soligt ute med varmare temperaturer kan det kännas jobbigt att stå inomhus på ett gym för att hålla dig i form. Det finns dock flera olika sätt du kan hålla dig aktiv i sommar med utomhusträning. Vi listar hur du kan få in träning på semestern! 

Semester ändrar vanor 

När du har semester ser din vardag ofta annorlunda ut och det kan därför vara svårt att hålla fast vid rutiner och scheman som du har i ditt dagliga liv. Detta kan i sin tur göra att du tappar din träningsrutin som du byggt upp under året, speciellt om du inte semestrar hemma.   
 
Men trots detta kan du hitta en bra träningsrutin som kan anpassas under semester med några smarta knep och en gnutta fantasi. Börja dock din semester med att vila ut och återhämta dig. Ställ inte för höga krav på dig själv och din träning, det kommer bara göra att du tappar motivationen till att träna på semestern.  

Även om du inte vill spendera din semester med att utföra olika träningspass finns det ett flertal sporter och aktiviteter du kan utföra utomhus som både är roliga och effektiva ur en träningssynpunkt för att hålla uppe din träningsnivå tills du kommer tillbaka till vardagen. Vi listar några sommaraktiviteter som höjer pulsen på nolltid!  

Håll uppe konditionen 

En stor fördel med sommar och semester är vädret. Bra väder innebär att du kommer spendera stor del av semestern utomhus, vilket är ett perfekt tillfälle att kombinera träning med frisk luft. Ta en springrunda på morgonen, eller en cykeltur på eftermiddagen för att få upp flåset under dina lediga dagar.  

Har du dessutom skogspartier i närheten kan en promenad eller löpning i skogen göra mycket för både ditt humör och din kropp. Tycker du om mer fart kan ett mountainbikepass på steniga skogsstigar ge precis den konditionsträning du behöver. Vad du än väljer att göra när det kommer till konditionsträning, se till att den utförs utomhus! 

Aktivera dig med vattensporter  

Spenderar du din semester vid vattnet kan du kombinera svalkande bad med träning för hela kroppen. Simning är en av de mest skonsamma träningsformerna för din kropp som både stärker armar, ben och rygg samt stärker dina lungor och ditt hjärta. Simma långa turer fram och tillbaka eller få med flera vänner och familjemedlemmar för vattengympa tillsammans.  

Tycker du om vattensporter kan du spendera dagen med SUP – stand up paddling där du aktiverar dina benmuskler ordentligt för att hålla dig uppe på brädan. Liknande sportaktiviteter som ger god träning under semestern är bland annat vindsurfing och kitesurfing. Väl uppe på strandkanten kan du samla ett gäng för en omgång beachvolley där ni använder hela kroppen för att hålla bollen ovan mark.  

Träna på gratis utomhusgym 

Vill du kombinera solbränna med ett tufft träningspass kan träning på ett gratis utomhusgym vara perfekt under semestern. Det finns otroligt många gratis utomhusgym runt om i landet med träningsredskap och maskiner som du kan använda när som helst på dygnet och samtidigt få frisk luft och en och en annan solbränna.  

En del utomhusgym har även tillräckligt med stationer för att träna hela kroppen och olika motstånd som du kan ändra till, precis som på ett inomhusgym. Har du dessutom några fristående vikter hemma kan du med fördel ta med dem till utomhusgymmet och kombinera träningsredskapen med dina vikter för ett komplett styrkepass.  

Lämna ett svar