Bästa proteinpulver 2022 – Stärker musklerna och håller dig frisk!

Bästa proteinpulver

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Rätt kost är A och O för att du ska kunna lyckas med din träning och se resultat. Protein är också en viktig byggsten för att du ska orka och dina muskler ska hålla sig starka.  Myten om att du måste äta proteinpulver för att kunna bygga muskler är dock inte helt sann, men däremot kan det vara svårt att få i sig den rekommenderade mängden som krävs i samband med träning. Att kombinera sina vanliga måltider med proteinpulver är därför en mycket bra lösning för många.  Beroende på mål, diet och vad du vill uppnå så har vi letat fram de bästa proteinpulvren inom lite olika områden. Gör ett val som passar dig och sedan kommer du ha orken att faktiskt satsa på din träning!  

Topp tre proteinpulver bäst i test 2022

1. Vår vinnare! Svenskt Kosttillskott Core Whey Protein

 • 16 olika smaker 
 • Högt proteininnehåll 
 • Ultrafiltrerat vassleprotein 
 • Hög dos av BCAA 

Ett bra och effektivt proteinpulver behöver inte vara alltför dyrt. Detta har Svenskt Kosttillskott visat med sitt utvecklade proteinpulver Core Whey Protein. Oavsett vilken smak du föredrar så kan du hitta en favorit eftersom du har hela 16 olika att välja mellan.  Dessutom smakar detta ultrafiltrerade vassleprotein mycket gott och har en konsistens som gör att proteinet kan adderas i bakverk, gröt och såklart också drickas som shakes eller smoothies.  Proteinpulvret innehåller 75-80% protein per hundra gram (detta varierar lite beroende på vilken smak du väljer). Dessutom är pulvret rikt på BCAA, som ger lite extra kraft och energi under träningen. Om du letar efter ett proteinpulver som är prisvänligt och som kan varieras på flera olika sätt, så tycker vi du ska kika lite extra på Core Whey Protein. 

 2. Better You Ärt och havreprotein – Bästa veganska valet!

 • Flera olika smaker
 • Naturligt laktosfri 
 • 85% proteininnehåll 
 • Sötad med stevia 

Från Better You har du detta veganska ärt och havreprotein som därmed är naturligt laktosfri, samt har ett högt proteininnehåll på 85%. En fördel är också att proteinpulvret är sötad med stevia och är därmed också ett mer hälsosamt val. Perfekt att blanda in i dina juicer eller smoothies för att göra dem mer mättande. Better You har också säkerställt att du har ett brett urval av olika smaker att välja mellan. Däribland klassiska smaker som choklad, naturell och vanilj, men även lite mer intressanta tillägg som äpple och kanel samt kokos och päron. Variera som du önskar och stärk dina muskler i samband med träning. Bästa veganska proteinpulvret enligt oss! 

 3. Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard – Unika ingredienser!

 • Storsäljare 
 • Tre olika storlekar 
 • Prisvärd 
 • Unikt innehåll 

Whey Gold Standard är ett mycket uppskattat proteinpulver från Optimum Nutrition. Framförallt eftersom det går att köpa i tre olika storlekar, är mycket prisvärt och dessutom har en unik formula med ultrafiltrerat vassleprotein i kombination med hydrolyserade vasslepeptider. Resultatet är ett effektivt proteinpulver som både smaker gott och gör underverk för dina muskler. Innehållet är också helt rent, vilket innebär att du med fördel kan addera proteinpulvret i din kost på flera olika sätt. Kanske i din morgongröt med färska bär eller smakrik shake innan träningen. Välj mellan flera olika smaker! 

3 vanliga frågor om proteinpulver:

Hur mycket protein behöver man per dag?

Den ständiga frågan för många som tränar mycket är hur mycket protein som måste man få i sig för att musklerna ska växa. Du behöver inte äta flera hundra gram protein om dagen för att din träning ska ge resultat.  Tänk istället att minst 20% av ditt dagliga intag av kalorier ska bestå av protein. För de flesta kommer det därför räcka med cirka 50-70 gram per dag. Om du tränar mycket så kommer du naturligt behöva äta mer och behöver då också öka andelen protein varje dag.  

Vad är skillnaden mellan veganska och icke veganska proteinpulver?

De flesta icke veganska proteinpulver består av antingen torkat ägg eller vassle som kommer från laktos. Därför är dessa inte passande för dig som lever på en vegansk kost. Men utbudet av veganska alternativ växer ständigt och det finns idag lika effektivt veganskt proteinpulver som istället är gjort på till exempel ärtor, hemp eller soya.  

Ska man dricka proteinpulver innan eller efter träning? 

När man vill inta sitt protein under dagen är egentligen helt upp till dig och du behöver nödvändigtvis inte dricka protein innan eller efter träningen för att det ska göra skillnad i dina resultat.  Så länge du får i dig den dagliga rekommendationen så kommer det att vara okej. Men däremot upplever många att intag av protein innan träningen ger mer energi och därmed kan göra att du presterar bättre. Så här får du helt enkelt testa dig fram för att se vad som passar dig! 

Hur vi valt ut produkter till vår topplista 

Om du behöver få i dig lite mer protein under dagen, kanske för att du tränar mycket så kommer ett proteinpulver i passande smak och mängd vara ett bra alternativ. Vilket bör du då investera i? När det kommer till marknadens bästa proteinpulver har vi framförallt letat efter rena proteinpulver som är gjorda på goda och unika ingredienser. Men dessutom är det viktigt att du kan variera med olika smaker. Så vi har också fokuserat på att inkludera proteinpulver som finns i många olika kombinationer av smaker. Vilken är din favorit? 

Lämna ett svar